2013-01-29

STOR SEGER!!!


Skolorna i Dalum, Marbäck och Vegby blir kvar! 1-0!

De nedläggningshotade förskolorna blir kvar! 
2-0!


Ett historiskt möte igår kväll på Kommunfullmäktigemötet i Ulricehamn. Ett möte som fått flytta till sporthallen för att alla åhörare skulle få plats. Strax före mötet gick Mattias Remar under jubel igenom lokalen med 5845 namnunderskrifter höjda över huvudet för att sedan överlämna dessa till kommunfullmäktiges ordförande Roland Karlsson.

Listan med alla namn ligger till grund för en folkomröstning om frågan att lägga ned de tre ovan nämnda skolorna. För att namnunderskriften skall bli giltig krävs att personen som skriver under är röstberättigad. Det var alltså en handfull eldsjälar som på mindre än en vecka samlade 5845 namnunderskrifter. För att ge ett perspektiv. Vid förra valet hade Ulricehamns kommun 17611 röstberättigade personer i kommunen. Vilket betyder att en tredjedel av alla röstberättigade hade skrivit på.

När mötet började tog Kommunalrådet Lars Holmin (M) talarstolen och meddelade omedelbart att man från moderaternas sida skulle rösta för avslag till beredningen för lärandes förslag om nedläggning av skolorna och därmed var i princip saken klar. Man kunde nästan känna hur spänningen släppte när 650 åhörare andades ut…

Ett efter ett biföll olika ledamöter Lars Holmins förslag och när beslutet skulle fattas begärdes votering. Samtliga ledamöter röstade för avslag!!!

Nästa fråga handlade om nedläggningen av ett antal förskolor i kommunen. Också här meddelade Lars Holmin att man yrkade på avslag. - Förskolorna blir kvar!


Därmed är en tung seger vunnen. Men vi har en bit kvar. Ulricehamns kommun har en extremt låg lärartäthet och man lägger mindre pengar per elev och läsår än genomsnittskommunen av samma storlek.

Kampen för en bättre skola i HELA kommunen fortsätter.
Gå med i facebookgruppen och hjälp till att forma en bättre skola för alla!


Läs mer om det historiska beslutet på nätet...

Borås Tidning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var saklig. Personangrepp är inte tillåtet.